Salzburg

Salzburg, Austrija

već od 179€

Opis destinacije

Salzburg, četvrti po veličini grad u Austriji. Poznat je po svojoj baroknoj arhitekturi, ali i kao grad u kome je rođen Wolfgang Amadeus Mozart. Smešten na obalama reke Salzach i okružen alpskim planinama, a ime je dobio po okolnim rudnicima soli, pa bi doslovan prevod imena bio grad od soli. Poznat je i po originalnim Mozart kuglama, koje su napravljene po recepturi iz 1890 god. za koju je Paul Furst dobio 1905.god. zlatnu medalju na pariškoj izložbi. Wolfgangsee (Volfganze) je jedno od najlepših austrijskih jezera i poznato turističko mesto. Bad Ischl (Bad Išl) je jezero sa dugom turističkom tradicijom. Verovatno je svima poznato ime kuće Habsburg koja je upravljala sudbinom Austrije do 20. veka. Svoje rezidencije imali su i u Bad Ischlu. Nalazi se u južnom delu Gornje Austrije u regiji Salzkammergut. Hallstatt(Halštat) se nalazi na samoj obali u jugozapadnom delu istoimenog jezera.Najveća atrakcija i prepoznatljiv simbol gradića je crkva vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Salzburg 
Sa fakultativnom posetom Hallstatt, Bad Ischl, Wolfgangsee
PAKET ARANŽMAN 5 DANA : AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 2 NOĆENJA SA DORUČKOM

HOTEL 2*19.10.2023.
23.10.2023.
UslugaBr. dana/noći5/2
NDCena cena179€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj u Salzburgu hotelu Oekotel 2* (procena agencije 3*) u 1/2 i 1/3 sobama, usluga na bazi 2 noćenja sa doručkom
- Razgledanje prema programu
- Usluge vodiča i pratioca grupe
- Agencijske usluge

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Troškove međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
- Individualne troškove putnika
- Doplata za jednokrevetnu sobu 70 eura
Fakultativne izlete:
- Fakultativni izlet- Hallstatt I Bad Ischl 30€
- Fakultativni izlet u Wolfgangsee - (mogućnost vožnje brodićem ) 25€
Hotel OEKOTEL 2* oekotel.com/en/hotels/salzburg-central
Hotel se nalazi u Salzburgu, sa centrom grada povezan je direktnom linijom gradskog prevoza. Sobe su dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnom ležajem sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV - om. Doručak se služi po principu samoposluživanja- izbor više vrsta jela.
1. dan BEOGRAD - NOVI SAD
Polazak sa Sava centra u 23:00h. Skup putnika u 22:30h. Noćna vožnja preko Madjarske i Austrije, sa usputnim zadržavanjima zbog obavljanja graničnih formalnosti i pauza.

2. dan BEČ - SALZBURG
Dolazak u Beč u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Parlament, Gradska kuca, Nacionalno pozoriste, Opera, Kertner strasse, Karlova crkva. Nakog toga kratka šetnja sa vodiče. Slobodno vreme do polaska za Salzburg. Dolazak u Salzburg u popodnevnim časovima. Po dolasku razgledanje istorijskog jezgra grada: Mocartov trg , biskupska rezidencija, Katedrala, Univerzitetska crkva, Mocartova rodna kuća, park Mirabel. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje. 

3. dan BAD ISCHL - HALSTATT
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet ka malom ribarskom mestu Halštat poznatom kao središte keltske kulture bronzanog i gvozdenog doba. Halštat je grad koji se nalazi na obali istoimenog jezera i okružen je Alpima. Regija kojoj pripada je na listi kulturne baštine UNESCO. Smatra se za najstarije naseljeno mesto u Evropi, iz razloga što se u tom regionu nalazio prvi svetski poznat rudnik soli. Upravo tako je ovaj grad i dobio ime od starog keltskog naziva za so, što znači „HAL“. Sve do 19. veka do Halštata se moglo doći samo čamcem ili uskom stazom. Da bi se napravio put, razbijane su stene i probijani tuneli. Možda je baš zbog toga ovaj gradić sačuvao svoju bajkovitu lepotu. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama do katoličke crkve. Slobodno vreme. Nastavljamo vožnju do Bad Ischla koji je u vreme Habsburgovaca bio poznato mondensko letovalište. Naš savet je da probate u poslastičarnici “Zauner” autentične išlere koji nose ime po gradu u kojem su nastali. Slobodno vreme. Povratak u Salzburg. Noćenje. 

4. dan SALZBURG - JEZERO WOLFGANGSEE 
Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja područjem Salzkammerguta gde su smeštena predivna austrijska jezera, od kojih je jedno od najlepših upravo Wolfgangsee. Posetićemo najpoznatije mesto na jezeru - St. Wolfgang. Jezero, kao I samo mesto, dobilo je ime po Svetom Wolfgangu, koji je davne 976. godine ovde sagradio malu crkvicu. Predivan oltar koji je napravio Michael Pacher privlači turiste iz svih delova sveta. Danas je ovo slikovito mestašce i poznato turističko odredište. Fakultativna vožnja brodom po jezeru (Sveti Gilgen – Sveti Volfgang. - St. Gilgen), gde se nalazi kuća Mocartove majke,a njegova sestra se nakon udaje preselila upravo ovde. Obići ćemo glavni trg, crkvu Sv. Egida, gradsku većnicu i stari hotel i restoran „Post“ sa oslikanom fasadom. Slobodno vreme do povratka u Salzburg. Nastavak putovanja ka Srbiji. 

- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke  na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina).

FXT

Video

Top ponuda

Ovo su ponude koje smo izdvojili za Vas

Turska

Izaberite idealnu destinaciju za leto