Istanbul

Istanbul, Turska

već od 129€

Opis destinacije

Istanbul, Carigrad, Stambol, Vizantion, Konstatinopolj – sve su ovo imena za grad na raskršću civilizacija i religija, mestu gde se susreće istok i zapad, za grad “premazan” bogatim slojevima istorije koji je toliko puta bio slavljen, paljen, prekrštavan i osvajan. Današnje ime Istanbul duguje turskoj verziji grčke fraze “Eis tan polin” što u prevodu znači – grad. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Predstavlja najjače ekonomsko I kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
29.12.2021. – 03.01.2022.
6 dana / 3 noći / autobusom

CENA ARANŽMANA 149 €
FIRST MINUTE CENA 129 €

Aranžman Istanbul Nova Godina obuhvata:
– Prevoz autobusima visoke turističke klase sa audio, video i klima opremom;
– Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u Istanbulu (doručak švedski sto), hotel sa 4*, u 1/2 i 1/3 sobama;
– Panoramsko razgledanje Istanbula,
– Organizacija i vođstvo puta.

Aranžman Istanbul Nova Godina ne obuhvata:
– Ulaznice za posete i ostale individualne troškove;
– Fakultativni izleti;
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem za Covid-19.

Fakultativni izleti:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i realizacija zavisi od broja prijavljenih putnika. Minimum za realizaciju je 30 prijavljenih putnika, a moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene.
Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih osoba, kao i drugih objektivnih okolnosti.

Cene fakultativnih izleta:
– Razgledanje grada i obilazak lokaliteta Topkapi palata, Aja Sofija, Cisterna Bazilika i Rimski Hipodrom – 39 eur;
– Poseta Patrijaršiji, Kvartu Fener i krstarenje Bosforom sa lokalnim vodičem – 20 eur;
– Dolmabahče palata – 30 eur;
– Tursko veče sa večerom i dva pića –  eur;
–  Obilazak Džamije Fatih sultan Mehmeda sa posetom groba Mehmed Paše Sokolovića sa vožnjom žičarom na vidikovac Pier Loti i obilaskom parka Miniaturk sa ulaznicom i lokalnim vodičem – 15 €.

Popusti i doplate:
– Doplata za jednokrevetnu sobu – 60 eur;
– Doplata za prazno (dodatno) sediste u autobusu – 50 eur;
– Doplata za polazak iz Novog Sada (transfer) – 2000 rsd po osobi;

PRTLJAG: Dozvoljena količina prtljaga je maksimalno jedan komad do 32 kg po putniku;
– Doplata za svaki dodatni prtljag iznosi – 40 eur;
Putnicima je dozvoljen prenos luksuzne robe pod koju spadaju parfemi, duvan i sl. samo u količini koju propisuju nadležni carinski organi države kroz koju se prolazi. Svaka ilegalna količina luksuzne robe ili ilegalna trgovina neće biti tolerisana od strane agencije.
–The Byzantium Hotel 4*
Ovaj hotel specijalne kategorije se nalazi u Sultanahmetu, četvrti u istanbulskom Starom gradu. Poseduje krovnu terasu sa panoramskim pogledom na Istanbul, Mramorno more i Prinčevska ostrva. U neposrednoj Blizini nalazte se Aja Sofija I Topkapi palata. Luksuzne sobe u objektu imaju flat-screen TV sa satelitskim kanalima, mini-bar, kupatila… Doručak je na bazi švedskog stola.

-Hotel Armagrandi Spina 4*
Ovaj hotel specijalne kategorije nalazi se na privilegovanoj lokaciji, između Plave džamije i Aje Sofije, u Sultanhametu. U hotelu Armagrandi Spina dostupan je punkt sa besplatnim bežičnim internetom. Ovaj renovirani hotel je smešten u kući u nizu iz 19. veka. Armagrandi Spina predstavlja kvalitetan primer otomanske i vizantijske arhitekture. Sobe uključuju ručno pravljeni nameštaj i uređene su moderno. Imaju udoban nameštaj, frižider, satelitsku televiziju i radni sto. Restoran na krovu Filarmoni nudi spektakularan pogled na Mramorno more, Plavu džamiju i Aju Sofiju.

-Premist Hotels Sultanahmet 3*
Hotel Premist se nalazi u srcu četvrti Sultanahmet u renoviranoj zgradi sa očuvanim istorijskim karakteristikama i originalnom drvenom konstrukcijom. Objekat se nalazi u neposrednoj blizinni Palate Topkapi i Aja Sofije. Gostima su na raspolaganju besplatan WiFi i elegantno uređene smeštajne jedinice sa klima-uređajem i flat-screen TV-om. Doručak je na bazi švedskog stola.

-Grand Hilarium Hotel 4*
Hotel Grand Hilarium, smešten u centralnoj istorijskoj četvrti Istanbula Jenikapi, nudi bazen u zatvorenom, hamam, teretanu i besplatan WiFi. Svaka soba u hotelu Grand Hilarium ima nameštaj svetlih boja, TV sa satelitskim kanalima i mini-bar, kao i elegantno kupatilo sa originalnim toaletnim priborom. Doručak je na bazi švedskog stola.

– Hotel Grand Emin 3*
Hotel Grand Emin se nalazi pored Mramornog mora u Istanbulu, na 500 metara od metro stanica YeniKapi i Aksaray sa kojih se lako stiže do dinamičnog Trga Taksim i istorijske četvrti Sultanahmet. Sve smeštajne jedinice hotela Grand Emin su klimatizovane i sadrže TV sa kablovskim i satelitskim kanalima i sopstveno kupatilo. Od hotela se lako stiže do brojnih istorijskih spomenika, uključujući i Trg Taksim. Doručak je na bazi švedskog stola.
1. DAN BEOGRAD
Polazak iz Beograda preko puta TC “UŠCE”, kod gradskog stajališta autobusa 60 (pored Brankovog mosta, kod skejt parka), u 16.00h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

2. DAN ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu…Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN ISTANBUL – OBILAZAK LOKALITETA Topkapi, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom (fakultativno) – TURSKO VEČE (fakultativno)
Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativno razgledanje Istanbula sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. FAKULTATIVNA PEŠAČKA TURA: Obilazak Svete Sofije – nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, a sada džamije. Obilazak Topkapi palate – velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika, Rimski Hipodrom gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica. Obilazak Plave džamije. Obilazak završavamo na Kapali Čaršiji, najvećoj tržnici u Istanbulu. Slobodno vreme. Mogućnost odlaska na doček Nove godine uz tursko veče. Noćenje.

4. DAN    ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM I POSETA VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI (fakultativno) – DOLMABAHČE PALATA (fakultativno)
Doručak. Nakon doručka, mogućnost fakultativnog izleta: Krstarenje Bosforom (obilazak Istanbula sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu) sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku, obilazak Carigradske Patrijarsije i zidina, obilazak kvarta Fener, gde su u vreme Osmanske carevine živeli hrišćani, i koji je jedan od najlepših arhaičnih celina Istanbula. Fakultativni obilazak Dolmabahče palate. Poseta Taksimu ( najveći trg u Istanbulu) i ulici Istiklal (shooping ulica) * POVRATAK SA TRGA TAKSIM NIJE ORGANIZOVAN OD STRANE AGENCIJE, VEĆ SE ORGANIZUJE INDIVIDUALNO, AUTOBUS ODMAH POSLE DOLMABAHČE PALATE VOZI GRUPU DO HOTELA. Slobodno vreme. Noćenje.

5.DAN    ISTANBUL – PJER LOTI I MINIJATURK (fakultativno)
Nakon doručka, pakovanje stvari. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet koji obuhvata obilazak Fatih Sultan Mehmedove džamije (gde se nalazi grob i turbe Mehmed Paše Sokolovića), odlazak na prelepi vidikovac sa zičarom Pier Loti odakle se pruza neverovatan pogled na ceo Istanbul. Popodne je planiran odlazak u Minijaturk park (park u kome se nalaze makete svih značajnijih istorijskih objekata u celoj Turskoj). Povratak u centar. Pre polaska organizovana poseta tržnom centru Historia. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi obavljanja carinskih formalnosti.

6.DAN 
Dolazak u Beograd na mesto polaska u podnevnim časovima.
Cene su izražene u evrima, a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, u skladu sa sledećim uslovima:

– 30% od cene rezervisanog smeštaja i autobuskog prevoza prilikom rezervacije, a ostatak u mesečnim ratama, tako da aranžman bude isplaćen najkasnije 15 dana pre datuma početka korišćenja usluge

– Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu

– platnim karticama (VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA) u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja

MAY

Top ponuda

Ovo su ponude koje smo izdvojili za Vas

Zimovanje

Izaberite idealnu destinaciju za zimu