Banja Luka

Banja Luka, BiH

već od 85€

Opis destinacije

Banja Luka – najveći grad u Republici Srpskoj i drugi najveći grad u Bosni i Hercegovini. Nosi epitet „grad zelenila“ zbog velikog broja zelenih površina (parkova, aleja). Grad poznat po tvrđavi Kastel i jednoj od najlepših reka u Bosni i Hercegovini – reci Vrbas, koja je zajedno sa svojim pritokama Plivom, Krupom,... stvorila fantastičan kanjon u kojem se nalazi niz prirodnih retkosti (brzaci, slapovi, bukovi, plaže, okolne stene, te bogatstvo biljnog i životinjskog sveta što ovaj predeo čini posebnim)....

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PO JEDINSTVENOJ PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU U € PO OSOBI :
PolazakHotel PALAS 3*
30. AprilPROMO 85 €95€
*BROJ SOBA PO PROMO CENI JE OGRANIČEN!!!!

NAPOMENA ZA POLAZAK AUTOBUSA 
Obezbeđene peronske karte (važe isključivo za putnike, a ne i za pratioce), bez nadoknade, putnici će moći da preuzmu od predstavnika Argus Toursa, kod ulaska na perone, u vremenskom periodu od 45 min. do 30 min. pre programom predviđenog polaska autobusa. Putnici koji u naznačeno vreme ne preuzmu peronsku kartu, obezbeđenu od strane Argus Toursa, moći će na peron da uđu, isključivo sa individualno kupljenom peronskom kartom, koju su u obavezi sami da pribave (trenutna cena peronske karte iznosi 180 din.) Zbog ograničenog vremena zadržavanja autobusa na peronima, putnici moraju strogo poštovati satnicu za sastanak grupe jer u suprotnom neće se čekati i smatraće se da su odustali od putovanja

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu, 2 noćenja sa doručkom (samoposlužni tzv. švedski sto – samoposluživanje) u hotelu Palas 3* u dvokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem, usluge vodiča za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja. 

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje, fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera ), obaveznu boravišnu taksu i osiguranje, koja  iznosi oko  1,28 € po noći po osobi  i plaća se na recepciji hotela kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, individualne troškove i ostale nepomenute troškove. 

DECA PO OVOM PROGRAMU NE OSTVARUJU  POPUST. DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU iznosi 49 € i radi se na upit.

OSIGURANJE: Mogućnost pribavljanja međunarodnog putnog osiguranja (individualna polisa) u agenciji. Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja u koju putuju, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju  neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih.

CENE FAKULTATIVA:  Jajce i Plivsko jezero  –20 €, Manastir Krupa i Slapovi na Krupi  - 15 €. Minimalan broj prijavljenih za organizaciju izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih organizator izleta zadržava pravo ponuditi prijavljenim putnicima više, korigovane cene u odnosu na objavljene koje isti nisu u obavezi da prihvate. Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom zbog specifičnosti termina.
Hotel PALAS 3* ili slični 
LOKACIJA: Nalazi se u centru grada sa pogledom na Gradski trg i park, u blizini glavnih gradskih znamenitosti. 
SADRŽAJ: U sklopu hotela se nalazi recepcija, restoran, poslastičarnica, noćni bar...
SOBE: Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa mogućnošću pomoćnog ležaja opremljene  TWC-om, TV-om, mini barom (dodatno se plaća), klimom, internetom (ogr. brzine).
USLUGA: ND – noćenje sa doručkom (švedski sto) http://hotelpalasbl.com/
Opšta napomena: Za objekte koji su pokriveni Wi-Fi signalom, organizator nije u mogućnosti da garantuje konstantnu dostupnost signala i njegovu jačinu, niti da će Wi-Fi internet da bude funkcionalan i dostupan u samoj smeštajnoj jedinici. Hotel zadržava pravo da uslugu korišćenja wifi konekcije dodatno naplaćuje, za šta organizator putovanja  ne snosi odgovornost i ne može uticati.
1.DAN  putovanja /Petak 30.04./ :  BEOGRAD /SREMSKA MITROVICA /  BANJA LUKA  
Sastanak grupe u 22.15 h (radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici  
„ BAS “, sa predviđenih perona od 34 do 41 (ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice (preko puta hotela Prezident ). Predviđeno vreme polaska u 23.00 h. Noćna vožnja  sa kraćim usputnim pauzama radi odmora. 

2.DAN  /Subota 01.05./ :  BANJA LUKA  
Po dolasku informativno upoznavanje grada: tvrđava Kastel, Krivi sat, Banski dvor, Hram Hrista Spasitelja jedna od najprepoznatljivijih građevina Banja Luke, Trg Republike, Ferhadija najveća džamija u ovom gradu , Safikadin grob, Gospodska ulica… Nakon razgledanja, smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima (posle 15h). Slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Noćenje.

3.DAN /Nedelja  02.05. /: BANJA LUKA  / Fakultativno JAJCE i PLIVSKO JEZERO / BANJA LUKA 
Doručak. Slobodno vreme za individualne obilaske, a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet za JAJCE - mali grad od 30.000 stanovnika, koji je sa toliko pažnje očuvao svoju istoriju i  tradiciju. Šetnja  gradom  budi duh starog vremena. Simbol ovog jedinstvenog grada je  vodopad  koji se ubraja u 12 najlepših na svetu nalazi se u samom centru grada. Informativno pešačko  razgledanje starog grada : Medved kula, katakombe, Toranj Sv. Luke ( predstavlja ostatke crkve sv. Marije, nastale još u 12. veku ), tvrđava smeštena nad gradom na 470 m nadmorske visine. Svakako ćete doživeti  grad iz sasvim drugačije perspektive, naravno ono što je jedinstveno i nezaobilazno je Plivski vodopad, nastao  pre 50.000 godina. Slobodno vreme za individualnu šetnju, a mi Vam preporučujemo da posetite  Muzej II zasjedanja AVNOJ-a (ulaznica se plaća). Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do obližnjeg Plivskog jezera koje je nastalo izgradnjom hidro-elektrane na reci Plivi. Obići ćemo „Most ljubavi“ a potom Mlinčići, jedna od najvećih atrakcija grada. Povratak u Banja Luku u dogovoreno vreme u odnosu na informacije vodiča.  Noćenje.

4.DAN /Ponedeljak 03.05. /: BANJA LUKA  / Fakultativno MANASTIR  KRUPA NA VRBASU I SLAPOVI NA KRUPI  / BEOGRAD
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela. Slobodno vreme za individualne obilaske, a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet obilazak MANASTIRA KRUPA NA VRBASU. Vrlo malo se zna o prošlosti ovog manastira. Pretpostavlja se da se gradio u vreme Nemanjića. Prema dostupnim izvorima sam manastir je podignut krajem 13. veka ili početkom 14. veka. Nakon obilaska manastira put nastavljamo do obližnjih SLAPOVA NA KRUPI  - prirodni raj koji je melem kako za oči tako i za uši. Melodičnosti zvuka žubora vode doprinose i vodenice u kojima se i danas melje brašno, baš kao što su nekad radili naši stari. Povratak u grad po ostatak grupe i predviđen polazak za Srbiju je oko 16.00 h . Dolazak u Beograd oko ponoći (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima).Kraj programa

50  € po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana na  1 mesečnu ratu bez kamate - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije

ARG

Top ponuda

Ovo su ponude koje smo izdvojili za Vas

Zimovanje

2020 / 2021